– PARFUM BLOG –

” A WOMEN WHO DOESN’T WEAR PERFUME HAS NO FUTURE ” – COCO CHANEL

Toen ik de opleiding schoonheidsspecialiste volgde, heb ik in verschillende parfumeries gewerkt. Het leuke is dat elke parfum en merk zijn eigen verhaal heeft. Ik heb geuren altijd al interessant gevonden en mijn liefde voor parfum is enorm groot. Er wordt vaak gevraagd wat voor parfum ik draag/ adviseer en daarom ga ik mijn top vijf favoriete geuren met jullie delen! 

1. Chloé Atelier des Fleurs vanilla planifolia

Als je houdt van een vanillegeur is dit echt een aanrader. Het Huis van Chloé heeft samengewerkt met gerenommeerde parfumeurs om de lijn Atelier des Fleurs te creëren. Deze collectie is niet verkrijgbaar in de winkels in Nederland, maar je kunt hem wel bestellen via de Chloé website.

Vanilla Planifolia is een zoetige en bloemige geur voor dames. De geur is uitgebracht in 2020 en is dus nog niet zo lang op de markt. De parfumeur achter deze parfum is Quentin Bisch.

Topnoten: vanille.

Hoofdakkoorden: bloemig, warm kruidig, zoet, poederig, houtachtig en zacht kruidig.

Prijs:

50 ML € 119

150 ML €213

Chloé Atelier Des Fleurs Vanilla Planifolia | Chloé NL (chloe.com)

2. Tom Ford lost cherry

Houd je van een heerlijk zoet en verleidelijk parfum dan is deze geur van Tom Ford zeker een aanrader. De geur barst open met zoete en zure noten van kers, gecompenseerd door romige, nootachtige tinten van amandel. Het is een geur die aan de prijzige kant zit, maar zeker het geld waard. Zelf draag ik deze prachtige geur naar speciale gelegenheden zoals een chique diner of feest.

Topnoten: zure kers, amandel en likeur.

Hartnoten: roos, jasmijn en pruim

Basisnoten: tonkaboon, Peruviaanse balsem, sandelhout, vetiver, ceder, benzoë en kaneel.

Prijs:

30 ml €190,00

50 ml €315,00

150ml €435,00

TOM FORD Lost Cherry Eau de Parfum ✔️ online kopen | DOUGLAS

3. Mancera Paris Sicily

Sicily van Mancera is een zachte mix van fruitige aroma’s en zoetigheid, met een zachte hint van viooltjes en chocolade. De parfum is een Citrus geur die je urenlang energie geeft. Ik draag deze uniseks geur altijd in de zomermaanden, omdat hij heerlijk fris is.

Topnoten: mandarijn, grapefruit, perzik, ananas, bergamot en appel.

Hartnoten: jasmijn, ylang-ylang, viooltjes en roos

Basisnoten: witte musk en houdnoten

4. Hayari Paris Broderie

Dit parfum is gecreëerd door Nabil Hayari en geïnspireerd door vrouwen en borduursels van couture-jurken . Broderie is een kostbare, elegante en ultravrouwelijke geur. De parfum is zoet en fruitig. Een mooie geur voor speciale gelegenheden en mooie herinneringen.

Topnoten: mandarijn en perzik.

Hartnoten: lelies, gardenia en wierook.

Basisnoten: sandelhout, patchoeli en amber.

5. Twilly Hermès

De parfum voor Hermès meiden. Een frisse geur met vurige gember, doorweven met verleidelijke tuberoos. Zelf draag ik deze geur altijd in de zomermaanden.

“Denkend aan jonge meisjes, hun leven aanschouwend, heb ik Twilly d’Hermès gecreëerd. Vrij, stoutmoedig, ondeugend, verbonden en brutaal gaan ze tegen alle verwachtingen in, rennen tegen de wind in, dwingen hun eigen ritme af en bedenken een volledig nieuw cadans.” Christine Nagel

Topnoten: gember

Hartnoten: tuberoos

Basisnoten: sandelhout

Prijs:

30 ml €74,00

50 ml €102,00

85 ml €139,00

HERMÈS ✔️ online kopen | DOUGLAS